ELAZIĞ / MERKEZ - Aksaray Anaokulu

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin  ŞUBAT ayı çalışmaları kapsamında  öğrencilerimiz ile beraber kültürel öğelerimizi içeren materyaller hazırladık.Bu sayede öğrencilerimiz kültürümüzün önemli figürleri olan Hacivat ile Karagöz, Keloğlan ve Barış MANÇO' yu yakından tanıma fırsatı buldular.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin  OCAK ayı çalışması olan "Uzman Daveti" kapsamında  okulumuza Necip Güngör KISAPARMAK MTAL Halkla İlişkiler ve Organizasyon Öğretmeni ve aynı zamanda Drama Eğitmeni Sayın Nihan KARABULUT  davet edildi. Öğrencilerimiz Nihan Öğretmenimizin Masal ve Drama etkinliğine ilgiyle ve eğlenerek katılım sağladılar.

Ock

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİNin talimatıyla bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için okullarımızın tüm kademelerinde "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.

Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek olan Dönem Sonu Faaliyet Haftası, resmî ve özel tüm okullarda, "kış şenliği" havasında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca okullara gönderilen faaliyet planı ve etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında KASIM-ARALIK  ayı çalışmaları doğrultusunda okulumuzda "Tanıtım ve Duyuru" ile birlikte "Aile Buluşmaları" ve "Etkileşimli Kitap Okuma" etkinlikleri yapıldı.

Ock

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN EĞİTİMİN TÜM KADEMELERİNDE BAŞLATMIŞ OLDUĞU "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" OKULUMUZDA DA UYGULANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" nin başlatıldığını açıkladı.